Hauki nuudelipalttoossa
Sanotaan ettei hyvää ja halpaa olekaan, mutta onpa.
Näin:
1) Lähdet ja haet hauen lammesta. Se fileeksi, sitruunamehua ylle ja alle ja file lappeelleen maustumaan uunivuoan tai syvän lautasen pohjalle.
2) Lähdet ja haet kyläkaupan tarjouksesta katkarapu nuudeleita (4 kpl/2e). Yksi pussi riittää yhdelle fileelle. Keität nuudelit ohjeen mukaan ja kaadat koko hoidon haukifileen päälle liemineen.
3)Eilen keitetty peruna viipaloidaan nuudeleiden päälle ja vanhasta juustonkäntystä raastetaan kuorrute eli kuorrutus jonka päälle väriksi jauhetaan vielä chiliä.
4) Uuniin 200 astetta 15 - 20 min.
Ihme ja kumma, nuudelin liemi ei maistunut lainkaan esanssille eikä tuhonnut hauen omaa makua vaan teki sen syötäväksi. Niinhän se hauen kanssa aina on, pelkkä suola ei oikein riitä vaan jotain muuta (happo, kalaliemi, pekoni) on siihen keksittävä lisäksi jotta se maistuisi kriittisemmässäkin suussa.
Sanotaan ettei hyvää ja halpaa olekaan, mutta onpa.
Näin:
1) Lähdet ja haet hauen lammesta. Se fileeksi, sitruunamehua ylle ja alle ja file lappeelleen maustumaan uunivuoan tai syvän lautasen pohjalle.
2) Lähdet ja haet kyläkaupan tarjouksesta katkarapu nuudeleita (4 kpl/2e). Yksi pussi riittää yhdelle fileelle. Keität nuudelit ohjeen mukaan ja kaadat koko hoidon haukifileen päälle liemineen.
3)Eilen keitetty peruna viipaloidaan nuudeleiden päälle ja vanhasta juustonkäntystä raastetaan kuorrute eli kuorrutus jonka päälle väriksi jauhetaan vielä chiliä.
4) Uuniin 200 astetta 15 - 20 min.
Ihme ja kumma, nuudelin liemi ei maistunut lainkaan esanssille eikä tuhonnut hauen omaa makua vaan teki sen syötäväksi. Niinhän se hauen kanssa aina on, pelkkä suola ei oikein riitä vaan jotain muuta (happo, kalaliemi, pekoni) on siihen keksittävä lisäksi jotta se maistuisi kriittisemmässäkin suussa.